Oct 27, 2010

Ini adalah kamera bertelefon.

Sony Ericsson Satio

Selalu kita dengar telefon berkamera, tapi bagi Bksempoi, ini adalah kamera bertelefon. Memiliki ciri-ciri tidak kurang dengan kamera digital yang lain cuma tidak mempunyai zoom optikal. Dilengkapi dengan xenon flash, memang tepat lah ianya dikatakan kamera bertelefon. 

(komen dari Bksempoi atas pengalaman sendiri dan tidak merujuk dari mana-mana sumber)

Kekuatan:
  • pixel kamera yang besar. Contoh disini...mengaplikasi pixel kamera yang besar.
  • ada GPS
  • ada WiFi
  • ada xenon flash
  • kualiti screen yang tajam dan menarik
  • speaker yang mantap
  • auto fokus kamera. The best
Kelemahan
  • bateri hari-hari ke charge...rasanya majoriti kamera fully touch screen ada masalah yang sama termasuk iphone (iphone4 tak pasti)
  • tidak dilengkapi keypad. bergantung sepenuhnya pada skrin. sms sentiasa kena tgk skrin (hilang deria rasa)
  • video recording tak dilengkapi dengan teknologi HD.
  • dimanakah trade mark Sony: Cybershot...Satio tak ade Cybershot. Penting tu.
  • katanya tak support flash player. Btul juga, kalau layan website guna Satio, flash player x dapat dimainkan. Mungkin RAM rendah.
  • saiz gedabak besar. Xdapat nak sumbat dicelah helmet dan telinga bila org call masa tengah bawa motor.
  • design tak cantik
Bksempoi pernah guna SE K810i, segalanya prefect! Tidak ada sebarang komen dari Bksempoi sendiri. Dari segi kualiti gambar 3.2mp memang terbaik, design yang cantik, dan saiz juga yang berpatutan.

Sedang mengusha N8 dan iPhone4. 

4 comments:

Siti Mashitah Saidin said...

cantek!

kulop ludin said...

wah.. hampir sama rumusan kita tentang satio nie..
tapi kelebihan makro shot satio memang mantap...
http://www.flickr.com/photos/prepaidboss/4829937755/in/set-72157623368658748/
so far nie dah guna dalam 10 bulan..
bateri leh tahan dalam 3 hari normal usage..
la nie pon tengah intai2 N8 juga!!

bksempoi said...

wah, superb la pic macro dlm flickr tu..

titirara said...

lawa henset ni tapi tak minat henset touch laa

Koleksi lagi sempoi

Koleksi lagi sempoi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...