Pages

Koleksi lagi sempoi

Feb 22, 2009

KAPAL TERBESAR DI DUNIA (besar mana la 2?)

mungkin ada perasan or terlepas pandang or paling kurang pun x nak ambil tahu... sekurang-kurangnya ambil la tahu sikit...
tau x kapal terbesar didunia?
x tau..........

artis paling popular di malaysia?
hummmmm tau la plak bab2 2. cari la yang ilmiah sikit...
sumber ni aku translate dari SEAWAYBLOG by Guido Trombetta n aku ejaz la sikit spy x la plagiarism sgt.
KAPAL TERBESAR DI DUNIA?!!!

pernah x kita ambil tahu "apakah kapal terbesar di dunia?" selalu kita bayangkan kapal2 besar adalah seperti Aircraft Carrier, kapal tangki dan kapal cruising. 2 pun dh x tekira besarnya, terkedu tenggiling bila tengok depan mata. Sebenarnya semua kapal2 2 x la besar mana sgt n ada lagi yg besar, kapal terbesar di dunia yg penah dibina ialah supertanker "Knock Nevis" femes dengan nama Seawise Giant, Happy Giant, dan Jahre Viking.

TIPS: nak lebih romentik, cuba bw pasangan korang naik kapal ni, sorang berdiri kat bahagian paling depan kapal ni n sorang lagi berdiri dekat serombong hujung 2. salah orang cuba pekik I LOVE YOU.... klu x da respond, buat keputusan utk CLASH...


-Berat (DWT) ringan ja x berat sangat, dlm lingkungan 564,763 tan ringan je... boleh ditimbang dengan main congak2 ngan kalkulator,

- Panjang 458.45m emmm... x sampai 1 km pun. dan

- Lebar 68.9m bleh tahan la, dapur umah aku x la selebar 2 .

- boleh bawa 4.1 juta tong petroleum (cube darap ngan harga minyak semasa) x pun satu tong anggap harganya RM1, minyak plak 2, jual RM1 setong konfem laku punya. dh bleh jadi jutawan Somalia.

- draft (body yg tenggelam) 24.6m bila dimuat penuh, emmm... berapa tingkat bangunan ha?! mustahil boleh lalu Selat Inggeris, Terusan Panama dan Suez, Selat Melaka pun... klu lalu gak, siap sedia ikut belakang kapal ni tunggu ja masa utk sangkut (grounding) bawa pam x pun besen ka, n cedok/timba minyak yg tumpah semaksimum yg bleh, lepas tu jual. itu yang dikatakan mengambil peluang.

Dengan gambaran yg jelas, tengok panjang dia lebih daripada tinggi KLCC, dan risiko tuk patah dua memang tinggi klu x kena gaya handle kapal ni. psal 2 org2 yg keja atas kapal gaji diorang masyuk n...
pengumuman khaskepada mat2 rempit klu nak rempit sepuas hati ni la circuit yg aku sarankan. wat pusingan 4, 5, 6 and so on... kali lebih pun x pa. konfem x ingat dunia, klu eksiden pun jatuh laut ja, x mati, tp hati2 la takut kena sedut dek kipas kapal (hancur beb) alamatnya terkubur dilautan la kau. [KLU KITA NAIK KAPAL/BOT, KLU TERJATUH KE LAUT SEMASA BOT/KAPAL TGH BERJALAN, CUBA BERENANG MENJAUHI BADAN BOT/KAPAL, KLU TIDAK, KITA AKAN DISEDUT MASUK KEBAWAH BOT/KAPAL DAN AKAN DIKISAR OLEH KIPAS KAPAL MAKA SEGALA-GALANYA AKAN JADI JUS]. minyak banyak plak 2. tapi tapis la dulu. jgn men topup buta je...



berita baik utk si perokok, klu nak awet muda n x mau tua, bleh la merokok atas kapal ni. konfem xkan tua.

No comments:

Koleksi lagi sempoi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...